В рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом провели лекцію для підлітків

Сьогодні ми провели онлайн-лекцію для учнів 11-х класів, які навчаються в одному з ліцеїв Одеської області.

Зустріч була проведена в рамках заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня.

Під час зустрічі підлітки дізналися про те, як діагностується ВІЛ-інфекція, про шляхи передачі та профілактичні міри, які допоможуть нівелювати ризик зараження ВІЛ-інфекцією.

Отже, ще раз про найголовніше:

ВІЛ передається:

  • через кров та лімфу;
  • статевим шляхом, тому що вірус міститься в таких рідинах організму як сперма та вагінальні виділення;
  • від ВІЛ-інфікованої матері до дитини під час вагітності, пологів та годування груддю.

ВІЛ не дорівнює СНІД!

ВІЛ – це вірус імунодефіциту людини. А СНІД – це синдром набутого імунодефіциту. Інфекція, яка потрапила в організм, руйнує клітини імунної системи. Внаслідок чого виникають різні інфекції, які б у здорової людини не з’явились. Крім того, виникають специфічні онкологічні захворювання та патологічні стани, які не розвиваються у людини без ВІЛ-інфекції. Це називається СНІДом.

Тест — перш за все!

Дізнатися про свій ВІЛ-статус можна конфіденційно та безкоштовно за допомогою швидкого тесту. Раннє діагностування ВІЛ-інфекції допоможе не допустити розвитку хвороби та своєчасно розпочати антиретровірусну терапію.

Чим допоможе АРВ-терапія

Антиретровірусна терапія — це ліки, які створені для того, щоб максимально пригнітити розмноження ВІЛ в організмі, відновити функції імунної системи, продовжити та підвищити якість життя ВІЛ-інфікованих людей. Люди з ВІЛ, які приймають терапію на постійній основі та не пропускають прийом ліків, не передають вірус своєму сексуальному партнеру, можуть народжувати здорових дітей та дожити до глибокої старості як і здорові люди.

Поділитися посиланням, вибрати спосіб!